CHAMONIX LANGTANG. PIERRE PILI


El testimoni d’un metge de socors a muntanya als Alps i a l’Himàlaia.

Escriu el Dr. Pili: 

- Aixeco el cap. Trenta metres per sobre de nosaltres, una de les vores de l’esquerda on som, sembla massa gran i inestable com per passar aquí gaires minuts superflus. El xicot és mort, això és un fet. Sortir d’aquí ara mateix, em dic. Uns quants fragments de gel dringuen sobre el meu casc i s’insinuen dins del coll. Mira que si aquest llavi de l’esquerda s’enfonza ara... 

Aquest llibre conté unes reflexions, a partir de situacions viscudes, que tots els metges de muntanya i els qui hem treballat en urgències entendrem com a pròpies.

Recomano molt intensament aquest llibre però avisant amb temps d’una qüestió. El llibre està escrit en un francès col·loquial amb moltes paraules en l’argot local dels rescatadors. Aixó el fa apassionant per personal de rescat, però qui no llegeixi francès o no sàpiga localitzar que ENSA vol dir École Nationale de Ski et Alpinisme o que la Franco Guarda és una llitera per transportar ferits haurà d’anar al glossari que hi ha a les darreres pàgines. 

A la contraportada del llibre, l’editora, Catherine Destivelle, escriu: 

- Pierre Pili dona testimoni amb anècdotes, relats de rescats i reflexions sobre les diferents visions, problemàtiques i mitjans disponibles entre el rescat a l’Himàlaia o als Alps, entre Europa i Àsia. Tots, guies, xerpes, metges es troben en una mateixa comunitat. Viure la muntanya. Salvar vides.  

Un llibre apasionant. Només desitjo que un editor valent, si en sabeu d’algun, el tradueixi i el publiqui en la nostra llengua. 


Chamonix Langtang. Dr. Pierre Pili

Editions du Montblanc. Catherine Destivelle.

285, chemin des Chevaux, 74310 Les Houches.

ISBN: 9782365451369. Any 2023.


Etiquetes: , , , ,

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si us plau, si voleu realitzar una consulta, aneu al formulari corresponent. Gràcies.