Translate

Inici

d'aquest espai web


La intenció d’aquesta pàgina és servir de punt d’ancoratge i seguretat per l’escalada a les encara inestables parets de la Medicina de Muntanya.

Es vol adreçar a tots aquells, ja siguin professionals de la salut o muntanyencs, que vulguin contactes amb altres persones que tinguin algun interès en la Medicina de Muntanya. Seran benvinguts tots aquells tocats per la Medicina de Muntanya. Especialment aquells que estiguin disposats a col·laborar en la pàgina o en l'extensió del coneixement i en la traducció a altres llengües.

Nosaltres entenem la Medicina de Muntanya com aquella part de la ciència mèdica que es dedica a millorar el coneixement sobre la salut a la muntanya, ja siguin residents habituals o visitants esporàdics. Per tant ens interessa l’assistència, dels habitants o dels visitants, de quan, com i perqué apareixen els problemes mèdics. Per tant, ens ocuparem de la prevenció, del rescat, del tractament i de la formació de tot alló que ja sabem. I, especialment, de la investigació del que no sabem.

Qui això coordina, és un metge muntanyenc veterà que no té altre interès que estendre el que ha aprés al llarg de 42 anys d’exercici de la professió, de moltes ascensions i escalades, i de 19 expedicions a muntanyes extraeuropees. Qui hi busqui altres motivacions o interesos econòmics, s’equivoca de pàgina.


Els serveis que oferim per començar seran:

1. Debat públic. Qualsevol pot fer la pregunta que li interessi i contestarà qui més en sàpiga o s’atreveixi a fer-ho. Es tracta de saber el que pensen els muntanyencs, sigui cert i contrastat, o no, i no de fer cap censura. Les respostes ja aniran posant cada cosa al seu lloc. Només en cas de flagrant error perillós, mala educació o insults, el coordinador retirarà els comentaris.

2. Consulta “on line”. Les consultes seran privades, de pacient a metge. Només veurà la pregunta el metge i només rebrà la resposta el consultant. Ni les consultes mèdiques ni les respostes seran públiques. La consulta mèdica queda entès que es remet a la norma ètica dels consells mèdics per via electrònica, que son sense contacte directe metge-pacient. Seran recomanacions generals, informes del que hi ha publicat sobre el tema i consells de consulta al propi especialista en cas de malalties o trastorns seriosos. Per atendre la consulta, caldrà registrar-se i donar l’adreça de correu electrònic per la resposta.

3. Imatges de Medicina de Muntanya. Qualsevol que tingui una imatge que clarifiqui un problema mèdic, serà benvingut si l'ofereix per penjar a la pàgina. Recordem que es tracta d’imatges mèdiques i no especialment estètiques. Les imatges, òbviament, han de preservar la intimitat i el dret a la dignitat del pacient.

4. Apunts de Medicina de Muntanya. Es podran consultar els apunts dels diversos cursos i mestratges de Medicina de Muntanya dels que els metges col·laboradors de la pàgina han estat professors. Es tracta de cursos universitaris a Barcelona i a Santiago de Xile.

5. Diaris d’un metge d’expedició. S’inclouran els diaris / dietaris / comentaris dels metges d’expedicions que vulguin col·laborar. Començarem amb el diari mèdic de l’Expedició Barcelona al Karakorum de 1980. Cim del Gasherbrum II (8.035 m), primer vuit mil català al Karakorum en expedició lleugera. Disposem de diversos films d’expedicions i gravacions de ràdio, entre els anys 1977 i 1988 que també podem anar oferint. Si teniu en compte, però, que la tecnologia d’aquell temps era la que era i que la digitalització posterior no permet la qualitat a la que ara estem acostumats.

editArxiu d'escritsVols fer una consulta?

Escriu un correu a: maldemuntanya@maldemuntanya.cat


Llista de correu