Translate

Darrer Comentari. EXPEDICIÓ MANASLU 1982


Un últim detall dolorós.
Només ens mancava , després dels nostres esforços, del patiment, del dolor viscut per la pèrdua i del trasbals econòmic, que ens tractessin de falsaris.

La nostra expedició al Manaslu va ser a la primavera de 1982, el període premonsó. 
El permís per la següent expedició, al postmonsó o tardor del mateix any, va ser per una expedició francesa liderada pel veterà Louis Audoubert. 
En tornar, el seu relat incloïa la troballa d’una tenda esclafada i dos sacs de dormir buits a més de 7000 metres a la via normal. Sobre les roques ventades del coll Nord; si hagués estat sobre la neu, hauria estat molts metres a sota.
En la seva secció setmanal dels dimecres al “El Mundo Deportivo” dedicada als esports de muntanya, el periodista, en Manuel Cabanillas posava en dubte la nostra versió dels fets. Sense preguntar-nos a nosaltres ni a en Louis Audoubert, sense informar-se ni assessorar-se, ens tractava de mentiders. Afegim la pàgina perquè cadascú es pugui fer una idea del rigor periodístic. 




Després d’una entranyable reunió amb mossèn Louis Audoubert a casa seva escrivíem aquesta rèplica a “El Mundo Deportivo”. Mai es va publicar la rectificació. Van ser fidels a la coneguda màxima “No deixis que la veritat et faci malbé una història publicable”.

Etiquetes: , , ,
edit

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si us plau, si voleu realitzar una consulta, aneu al formulari corresponent. Gràcies.




Arxiu d'escrits



Vols fer una consulta?

Escriu un correu a: maldemuntanya@maldemuntanya.cat


Llista de correu