Translate

LA CUMBRE DE LOS DIOSES. LE SOMMET DES DIEUX

Uns dibuixos animats que hauríeu de veure

Conversant amb uns amics dels que els hi agrada més veure reportatges que anar a la muntanya. Comentaven que s’havien aficionat a reportatges de xerpes i alpinistes coneguts, amb reptes com pujar a l’Everest dos vegades en una setmana o enfilar-se als 14 vuitmils en sis mesos. Meravellats, comentaven: “Quins paisatges. Quina fotografia. Quines aventures. Quins reptes més intensos!”

Vaig dir la meva opinió.

- Espectacle. Professionals de la càmera i de la logística. De la càmera per fer-ho bonic i de la logística per assegurar l’èxit.

- Però no em diràs que no és impressionant...

- Si. Però no hi trobo l’ànima de l’alpinista. Digue’m quan et mostren, entre les impressionants imatges de l’escalada, la posició del càmera que filma. O quan el xerpa que manté el campament li porta al protagonista la tassa de té amb llimona ben calent. Quan veieu al protagonista alliberar-se d'una diarrea imperiosa dins de la tempesta? O us penseu que ho filma tot l’alpinista sol? Espectacle, publicitat i entreteniment per guanyar-se la vida a costa del públic. Sempre hi trobo a faltar l’ànima de l’alpinista aventurer. 

En aquest film, que va guanyar un premi al festival de Cannes hi he trobat un esbós, un principi del que empeny els escaladors a fer el que fan. S’acosta molt al que deia de l’ànima que l’anima. Paisatges de les grans muntanyes dibuixats amb exactitud. L’ambientació aporta records als qui ho hem viscut. Aixó si, hi ha una trama novel·lesca i una mica de pausa dramàtica cada vegada que passa alguna cosa. I alguna confusió entre pujar a l’Everest pel Nepal o pel Tibet.

És curiós que un film tan ben fet i amb tanta qualitat tingui una distribució tan limitada i publicitat inexistent. Ha de ser el boca orella que faci córrer el reconeixement que mereix.

El film pesa gairebé 4 gigues, o sigui que no el puc penjar aquí. Adjunto uns enllaços on es poden veure uns tràilers. A Netflix es pot trobar el film sencer en castellà.

https://www.filmaffinity.com/es/evideos.php?movie_id=105498

https://www.youtube.com/watch?v=sM_KmxpEaJU

Etiquetes: , , ,
edit

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si us plau, si voleu realitzar una consulta, aneu al formulari corresponent. Gràcies.




Arxiu d'escrits



Vols fer una consulta?

Escriu un correu a: maldemuntanya@maldemuntanya.cat


Llista de correu