Translate

MESTRES DE LA MEDICINA DE MUNTANYA. Dr. Battestini

 Rafael Battestini Pons.  Barcelona 1932 - 2017.         

Estudià a l’Escola Blanquerna. Membre d’una saga de metges d’origen cors represaliats pel franquisme després de treballar a la sanitat pública republicana. Qui exiliat, qui afusellat.

Llicenciat en Medicina l’any 1956. Diplomat en Sanitat el 1958 i en Medicina Aeroespacial el 1963. Especialista en Medicina Interna i Aparell Digestiu el 1966. Doctorat per la Universitat de Barcelona l’any 1973.

Soci i Medalla de Mèrit de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears. Fundador de la Societat Catalana de Medicina Aeroespacial, Subaquàtica i Ambiental. 

Soci Fundador i primer president de l’Institut d’Estudis de Medicina de Muntanya Dr. Castelló Roca. Col·laborà amb entusiasme a diversos Cursos i Màsters Universitaris de Medicina i Socors de Muntanya de la Universitat de Barcelona i de la Universitat Autónoma de Barcelona.

Soci del Centre Excursionista de Catalunya, també col·laborà a la revista Muntanya.

Publicacions:

Articles i editorials a les revistes: Medicina Clínica, JANO, l’Internista i Gaseta Sanitària.

Monografies i Llibres: *L’Home i l’Espai. *L’Home i el seu Entorn. *L’Home i la Biofísica.  *L’Esport en col·lectius en risc social. *Les presons de Catalunya: eduquen o castiguen? *Peregrinació al Tibet. Etc.

Comunicacions als: XI World Congress on Mountain Medicine. XI i XII Congrés de Metges i Biòlegs de Llengua Catalana. Congrés d’Història de la Medicina Catalana.

Capítol “Trastorns per fenòmens físics” a Manual de Medicina Interna, obra monumental dirigida pel Prof. Ciril Rozman. 

 


Imatges. Portades d’algunes de les seves publicacions. Dedicatòria amb la seva signatura del seu llibre “L’home i el seu entorn” que em va regalar quan jo preparava l’expedició a l’Everest de 1983. 

Agraïments: Les fotografies d’aquest escrit on apareix el Dr. Battestini durant les classes als Cursos de Medicina i Socors de Muntanya les hem d’agraïr al Dr. Francesc Alavedra Papell, veterà coorganitzador dels cursos.


Etiquetes:
edit

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si us plau, si voleu realitzar una consulta, aneu al formulari corresponent. Gràcies.




Arxiu d'escrits



Vols fer una consulta?

Escriu un correu a: maldemuntanya@maldemuntanya.cat


Llista de correu