Translate

QOMOLANGMA. Assalt a l'Everest.

 

Avui penjo aquí un llibre sencer.

 

Aquest llibre el vaig escriure l'any 1986 i es va publicar l'any 1987. Com que els drets d'autor son meus i l'editorial ja no existeix el puc publicar on i com vulgui.

 

Afegiré que, una vegada publicat, aquest llibret va guanyar el Premi Serra d'Or de literatura infantil l'any 1987. Una medalla. 

 

Les fotografies, molt millorables degut a les limitacions del fotògraf, són meves. El text també. Els dibuixos, molt millors a mida gran que a la impressió en miniatura, els va fer la meva germana Isabel.

 

I perquè vaig escriure aquest llibre?

 

L'any 1985, en tornar de l'Everest, els expedicionaris vam viure un sense-viure de conferències, viatges, visites i demés obligacions de difusió. Una creu que durant uns mesos em va fer odiar l'Everest, el pobre, que no en tenia la culpa.

 

El cas es que em vaig adonar que els meus nebots, i els nens en general, feien unes preguntes diferents de les dels adults. Sense escriure, però si explicar, com es pixa a set-mil metres, vaig anar descrivint l'Expedició Caixa de Barcelona a l'Everest de 1985 segons les preguntes rebudes. D'aquí va sortir el llibre.

 

A dia d'avui, només he trobat un exemplar del llibre a la venda per Internet, al gens moderat preu de subhasta de 350€. 

 

M'estimo més que el llibre corri lliure; potser algú el vulgui passar als seus nanos. 

 

Orientació. Les bibliotecàries expertes posen el llibre a l'apartat de nens entre 8 i 12 anys.   

 

A veure si us agrada. Si voleu, el podeu descarregar en PDF: Qomolangma, Assalt a l'Everest

 


Etiquetes: , , , , , ,
edit

2 comentaris:

  1. Sensei Ton, fa molt temps que sabia de l’existència d’aquest llibre, però mai l’havia llegit sencer. Em sembla extremadament atractiu per a la canalla i un plaer pels muntanyencs jubilats. Felicitats de nou.

    ResponElimina
  2. Sensei Ton, fa molt temps que sabia de l’existència d’aquest llibre, però mai l’havia llegit sencer. Em sembla extremadament atractiu per a la canalla i un plaer pels muntanyencs jubilats. Felicitats de nou.

    ResponElimina

Si us plau, si voleu realitzar una consulta, aneu al formulari corresponent. Gràcies.
Arxiu d'escritsVols fer una consulta?

Escriu un correu a: maldemuntanya@maldemuntanya.cat


Llista de correu